Salată de ardei copți

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
12 ardei grași
6 roșii
3-4 fire ceapă verde
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură busuioc verde
6-7 căței de usturoi
3-4 linguri ulei
1 lingură oțet
sare, piper
Pregătești așa:
Coci ardeii pe plită sau pe grătar, îi pui într-un vas acoperit, după ce ai presărat puțină sare pe ei. După 10-15 minute îi decojești și îi lași întregi cu codiță și semințe.
Pui și roșiile la copt, le decojești și faci un piure la care adaugi: sare, piper, ulei în ploaie, frecat în prealabil cu usturoi pisat.
Acoperi ardeiul într-o salatieră cu codițele în sus pe marginea salatierei, iar în mijloc torni sosul de roșii, presari ceapă tocată, puțin oțet și verdeață. Lași la rece cel puțin 1 oră.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Nicolae Barbu, Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

Aici vei găsi rețeta unei salate pentru vreme puțin mai răcoroasă.

Add Comment