Zacuscă cu cod și legume

Zacuscă cu cod, foarte apreciată în perioada de iarnă, dar nu numai. Poate fi făcută în orice perioadă a anului și o putem consuma imediat sau putem prepara această zacuscă cu cod ca și conservă pentru iarnă.

zacusca

Foto: Zacuscă cu cod și legume – iStock

Îți trebuie:
1 kg cod
3 morcovi
1 țelină
1 albitură
1 leg. usturoi verde
1 fir praz
100 g măsline
250 g roșii în bulion
2-3 linguri ulei
sare
piper
100 ml apă
1 leg. pătrunje
Pregătești așa:
Morcovii, țelina și albitura se taie în bare potrivite. Usturoiul și prazul se taie mărunt, iar pătrunjelul se toacă fin. Legumele se înăbușă 5-10 min. în apă cu ulei și se adaugă peste ele peștele tăiat bucăți.
Se pun roșiile în bulion, măslinele, usturoiul, sarea și piperul și se introduce preparatul în cuptor încă 10 min., iar la final se decorează cu pătrunjel tăiat fin.

Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud Mureș

Încearcă și Zacuscă cu linte aromată cu ienibahar. Aici vei găsi rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!