Zucchini umpluţi cu legume şi quinoa

Zucchini umpluţi cu legume şi quinoa, un preparat doar cu proteine de origine vegetală. Poate că este un preparat mai puțin acceptat decât altele, dar vă asigur că este delicios.
Zucchini se mai numeşte dovlecelul verde. Denumirea sofisticată se datorează faptului că, deşi dovlecelul s-a răspândit din America în toată lumea, în Italia a fost intens cultivat un anume dovlecel verde şi astfel acest tip de dovlecel, cu coaja verde închis şi o formă prelungită cu diamentru aproape egal pe toată lungimea se numeşte zucchini.
Acum 6000 de ani, incașii cultivau quinoa în regiunea Anzilor Cordilieri, planta regăsindu-se chiar și la înălțimi de 4000 de metri? O considerau mama tuturor gramineelor, prin tradiție însuși împăratul împrăștiind primele semințe în sezonul însămânțărilor. Privită din punctul de vedere al frecvenței cu care se consuma, în civilizația sud-americană precolumbiană quinoa era pe locul doi, după cartof, urmată de porumb. De la această plantă se consumă atât fructele, cât și frunzele.  

zucchini

Foto: Zucchini umpluţi cu legume şi quinoa – Arhivă Burda România

Îți trebuie
2 zucchini
50 g quinoa albă
2 morcovi
4 roşii
1 ardei
cimbru verde
sare de mare
fulgi de ardei roşu picanţi
piper
50 g unt
500 ml suc de roşii
Pregătești așa:
Speli zucchini, îi tai în două şi îi scobești pe mijloc. Toci miezul și îl folosești pentru umplutură. Topești untul într-o tigaie și călești pentru câteva minute legumele curăţate, spălate şi tocate, până se înmoaie. Fierbi quinoa circa 10 minute, în apă cu puţină sare, apoi o adaugi în amestecul de legume. Pui crenguțele de cimbru verde, fulgii de ardei, acoperi vasul cu un capac şi lași câteva minute.
Umpli zucchini cu amestecul de legume şi quinoa, îi așezi într-o tavă termorezistentă, adaugi sucul de roşii şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, timp de 30-35 minute. Servești zucchini calzi.

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Lunca Cetățuii, jud. Iași

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!