Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
2 vinete
5 ardei grași
4 cepe
1 ceașcă pastă roșii diluată (sau 500 g roșii făcute pastă)
sare și piper boabe
ulei (100 ml)
1 foaie dafin
Pregătești așa:
Coci vinetele, le cureți și le lași la scurs, apoi le toci. Coci ardeii, îi pui într-un vas cu puțină sare și după ce s-au răcit îi cureți, îndepărtezi cotoarele și le toci mărunt. Toci ceapa mărunt și o călești în puțin ulei (100 ml) într-o cratiță cu capac.
Când ceapa este bine pătrunsă (dacă e nevoie se poate picura puțină apă), pui vinetele și ardeii, apoi pasta diluată cu apă. Pui piper boabe și 1 foaie de dafin și bagi cratița la cuptor până iese uleiul deasupra.
Rețetă de Ana Ilie, București
Intră aici și vei găsi o altă rețetă de zacuscă.