Vinete umplute

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg vinete
1 ceapă
5 roșii
1 ardei gras
sare
piper
1/3 linguriță chimen
4 linguri ulei
Pregătești așa:
Speli vinetele și le tai în două pe lungime. Scoți miezul din interior, cu ajutorul unei lingurițe, lăsând și pe coajă un strat subțire. Prăjești apoi vinetele în ulei, pe ambele părți, până se înmoaie puțin.
Pregătești umplutura așa:
Miezul scos de la vinete îl toci mărunt. Tai ceapa peștișori. Decojești roșiile și le tai cuburi. Ardeiul gras îl tai cuburi mici. Înăbuși ceapa în ulei și apa în cantități egale.
Adaugi vinetele și ardeiul gras și le călești până se înmoaie. Pui roșiile și asezonezi cu sare, piper și chimen. Continui călirea încă 4 minute, apoi oprești focul.
Cu pasta obținută umpli vinetele și așezi deasupra felii de roșii. Pui vinetele într-o tavă și o introduci la cuptor pentru 20-25 minute. Servești vinetele calde. Sunt gustoase și hrănitoare.

Rețetă de Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Intră aici și vei găsi o rețetă foate bună cu vinete.

Add Comment