Foto: Mihai Nicolae
Vinete umplute cu ardei și brânză
Rețetă de Mariana Baban, loc. Mărășești, jud. Vrancea
Preț: 10 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 35-40 minute
Îți trebuie: 4 vinete, 4 ardei grași, 2 cepe, 200 g brânză de vaci, pătrunjel, ulei, sare, piper
Pregătești așa: Speli bine vinetele, le ungi cu ulei și le învelești în folie de aluminiu. Așezi vinetele într-o tavă și le lași la cuptor aproximativ 35-40 de minute. Apoi le lași să se răcorească puțin și le tai pe jumătate pe lungime. Scoți cu grijă pulpa (eventual cu o lingură) și o amesteci ușor cu brânza de vaci, ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe. Potrivești gustul de sare și de piper, apoi umpli vinetele cu compoziția rezultată. Mai lași vinetele la cuptor pentru câteva minute. Servești vinetele fie calde, fie reci, cu verdeață deasupra. Sunt delicioase! Poftă bună!