Vinete umplute

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 vinete mai mari
3 linguri unt
4-5 cepe
3-4 ardei
2 gogoșari
1 morcov
usturoi
1 pahar ulei
1 ceșcuță orez
5-6 roșii
verdeață
sare
piper
zahăr
Pregătești așa:
Tai vinetele în jumătăți, scoți o parte din miez și le opărești în apă clocotită cu sare timp de 10-20 minute. Apoi le pui sub teasc.
Pregătești umplutura așa:
Înăbuși ceapa în ulei, adaugi ardeii, gogoșarii, morcovul ras, miezul de la vinete și usturoi. Lași să scadă și adaugi o ceșcuță de orez. Lași să se înăbușe bine și cu orezul, apoi adaugi câteva roșii curățate de pieliță și tocate. Lași să scadă bine și adaugi verdeață multă tocată mărunt.
Cu această compoziție umpli vinetele, le așezi în cratiță, torni pe deasupra sos de roșii îndulcit cu zahăr și le dai la cuptor. Poți servi vinetele cu brânză rasă pe deasupra. E un preparat de sezon, gustos, sănătos și hrănitor.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Annamaria Borzași, Reghin, jud. Mureș

Aici vei găsi o rețetă delicioasă cu vinete.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!