Vinete preparate grecește

foto: Mihai Nicolae

Vinete preparate grecește

Rețetă de Ștefania Răduț, București

Preț-8 lei- 4 porții

Pregătire: 45 minute Coacere: 25 minute

Îți trebuie:
■ 3 vinete potrivit de mari
■ 1/2 kg roșii bine coapte
■ 3 linguri ulei ■ 1 linguriță zahăr
■ 1 lingură făină
■ 1 căpățână de usturoi ■ sare

Pregătești așa: Speli vinetele, le îndepărtezi cotorul și le tai în sferturi, apoi fiecare sfert în două pe lățime. Opărești vinetele în apă clocotită, lăsându-le să stea în apă cel mult 5-10 minute. Scurgi vinetele bine, le dai ușor prin făină și le prăjești puțin în uleiul bine încins. Așezi vinetele într-o tavă smălțuită sau într-un vas de yena și torni deasupra un sos pe care îl prepari așa: toci usturoiul mărunt, înăbușit în puțin ulei, amestecat cu roșiile curățate de pieliță și de semințe, tăiate bucăți mici, zahărul și sarea. Dai vasul la cuptorul deja încins, la foc potrivit, pentru 20-25 minute. Le scoți când sunt gata și le lași deoparte. Servești vinetele reci, simple, cu puțin pătrunjel verde presărat deasupra (pentru cine dorește). Pe cât de simplu este acest fel de mâncare, pe atât este de gustos!

Add Comment