Vinete cu parmezan – potrivite pentru dietă

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Arabela Săileanu, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 22 Lei-6-8 Porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 20 minute

 

Vinete cu parmezan

Îți trebuie pentru sosul bechamel cremos: 1/2 ceapă medie tăiată în bucăți, 240 ml apă, 150 g de fasole albă boabe, gătită sau din conservă, călită și scursă 170 g brânză tofu tare, săracă în grăsimi 1 lingură fulgi nutriționali de drojdie 1 linguriță sare 1/4 linguriță granule de usturoi uscate

Îți trebuie pentru vinete cu parmezan: 1,5 kg vinete tăiate în felii fine cu grosimea de 5 mm, 75 g pesmet fin uscat, 700 ml sos bechamel cremos, 8 linguri de parmezan vegetal

Pregătești sosul așa: Fierbi ceapa cu 240 ml de apă într-o oală medie, acoperită, timp de 10 minute. Pui ceapa într-un blender sau într-un robot de bucătărie împreună cu celelalte ingrediente și amesteci până la omogenizare. Sosul poate fi congelat într-un vas acoperit și păstrat timp de o săptămână. Pregătești vinetele așa: Preîncălzești cuptorul până la 160 de grade Celsius, treapta a 3-a la cuptor. Așezi jumătate din vinete pe fundul unei tăvi rotunde neaderente cu diametrul de 23 cm sau pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și pui deasupra jumătate din cantitatea de pesmet. Adaugi jumătate din sosul de tomate, sosul bechamel și parmezanul ve-getal. Repeți aceeași procedură cu ingredientele rămase. Coci timp de 20 de minute sau până când se rumenește la suprafață. Este o variantă a unei rețete adaptată la gusturile moderne, cu sosul „bechamel” și parmezanul vegetal. Încercați-o și veți avea o surpriză plăcută.

Această rețetă este potrivită și pentru persoanele care țin dietă.

Add Comment