Vinete bulgărești

Foto: Mihai Nicolae

Vinete bulgărești cu usturoi, ardei și roșii

Rețetă de Elena Netcu, București

Preț: 17 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 2 vinete mari, 12 ardei grași, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 6 roșii, 1/2 ceașcă de ulei, sare

Pregătești așa: Alegi vinete frumoase, bine coapte, fără lovituri. La fel procedezi și în cazul ardeilor. Coci vinetele și ardeii (de preferat pe un grătar cu jar, pentru că ies mai gustoase), îi cureți, îi rupi fâșii și îi lași să se scurgă. Apoi înăbuși ceapa curățată și tăiată în jumătate din cantitatea de ulei. Tai usturoiul mărunt. Așezi ingredientele într-un castron de porțelan. La fund pui mai întâi ceapa, apoi rânduri de vinete, ardei, roșii și usturoi, presărând câte puțină sare. Termini cu rândul de roșii. Torni restul de ulei și dai la cuptor până scade zeama. Poți servi mâncarea caldă sau rece. Este potrivită pentru o zi caniculară, fiind sățioasă și lejeră.

Add Comment