Varză călită cu soia

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg varză
300 g ciuperci champignon, pleurotus sau de pădure
1 ceapă
1 ardei
100 g cuburi de soia
sare
piper măcinat
boia iute sau afumată, după gust
condiment din legume uscate
1 legătură mărar
5-6 linguri ulei

Pregătești așa:
Cureți varza de cotoare și o toci fideluță, apoi o freci cu puțină sare. Cureți ciupercile, ceapa și ardeiul. Tai ciupercile în felioare subțiri, iar ardeii în fâșii. Călești ceapa și ardeii în 2-3 linguri de ulei, după care adaugi ciupercile și prepari un papricaș cu puțin sos, bine condimentat cu piper, boia și condiment din legume uscate.
Călești și varza în 3 linguri de ulei, amestecând până se înmoaie. Fierbi cuburile de soia în apă ușor condimentată, urmând indicațiile de pe ambalaj. Amesteci varza cu papricașul de ciuperci și cuburile de soia.
Sărezi și condimentezi din nou, după gust, iar la sfârșit adaugi mărar tocat. Servești varza cu mămăliguță și smântână vegetală, în zilele de post.

4 porții; pregătire: 15 min.; fierbere: 35 min.

Rețetă de Ileana Varga, Boghiș, jud. Satu Mare

 

Add Comment