Turtițe cu fulgi de ovăz pentru micul dejun

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:
1 1/2 cană fulgi de ovăz
1 ou
2 morcovi mici
1 legătură mărar sau pătrunjel
1 mână frunze baby spanac
1/4 ardei verde
1/2 linguriță legume uscate
1 cană apă
1 vârf de cuțit praf de copt
câteva picături zeamă de lămâie
50 ml ulei
sare
piper alb măcinat

Pregătești așa:
1. Fierbi apa cu legumele uscate și lași supa să se răcească. Macini fulgii de ovăz în blender. Tai mărunt frunzele de spanac spălate, ardeiul și verdeața. Cureți morcovii și îi dai pe răzătoarea mică. Amesteci într-un bol legumele și fulgii de ovăz. Pui praful de copt, zeama de lămâie, apoi torni treptat oul bătut cu sare și piper și apă și omogenizezi după fiecare cantitate.

2. Păstrezi compoziția 30 de minute în frigider, până când se hidratează fulgii de ovăz.

3. Încingi tigaia și o ungi cu ulei, folosind o pensulă. Pui câte o lingură de compoziție și o întinzi cu lingura, până se formează un disc gros de 1 cm. Când s-a întărit pe o parte, întorci turtița pe partea cealată și o mai lași un minut. Le servești calde, decorate cu cremă de brânză și legume.

Rețetă propusă de Practic în bucătărie



Add Comment