Trio de legume la cuptor

Foto: Mihai Nicolae

Trio de legume la cuptor

Rețetă de Magda Ețcu, com. Valea Lupului, jud. Iași

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40-45 minute

Îți trebuie: 800 g cartofi albi, sare iodată, după gust, 500 g roșii, 350 g zucchini, ulei de floarea soarelui, după gust, piper negru măcinat, după gust, 100 ml lapte proaspăt, 200 ml smântână lichidă cu 20% grăsime, 2 ouă, 2 căței de usturoi, 200 g brânză Emmentaler

Pregătești așa: Cureți cartofii, îi tai în felii de circa 1 cm și îi fierbi în apă sărată timp de 10-12 minute. Când sunt gata, îi lași la scurs. Speli roșiile și zucchinii și le feliezi. Într-un vas de ceramică, bine uns cu ulei, așezi alternativ feliile de cartofi cu celelalte legume, condimentându-le cu sare și piper negru măcinat. Amesteci smântâna lichidă cu laptele, ouăle, sarea și piperul. Cureți usturoiul, îl zdrobești și îl adaugi în amestec, alături de jumătate din brânza Emmentaler rasă și torni totul deasupra legumelor. Restul de Emmentaler îl distribui uniform peste preparat, pe care îl dai la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute, până devine rumen. Servești preparatul presărat cu puțin mărar verde sau cu pătrunjel verde, după gust.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!