Tocăniță din ciuperci proaspete

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1,5 kg ciuperci proaspete
4 legături de usturoi verde
2 legături de ceapă verde
2 legături de verdeață (mărar și pătrunjel)
150 ml ulei
150 ml vin
400 g roșii
sare
piper
Pregătești așa:
Cureți ciupercile, le speli și le tai felii. Toci ceapa verde și o călești în ulei, adaugi ciupercile și le călești împreună. Stingi totul cu puțină apă, condimentezi cu sare și cu piper și le lași să fiarbă aproximativ 20 de minute. Adaugi apoi verdeața tocată (mărar și pătrunjel), usturoiul verde tocat, roșiile curățate de coajă și de semințe și tăiate cubulețe.
Adaugi și vinul și mai lași să dea un clocot.
Servești tocănița cu mămăliguță caldă, tăiată felii sau cuburi. Pentru decor, presari mărar verde rupt în fâșii.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Încearcă și această rețetă! Intră aici!

Add Comment