Tocăniță de năut

Foto: Tocăniță de năut – Mihai Nicolae, Burda Romania

Îți trebuie:
500 g năut
2 căței de usturoi
1 ceapă
250 ml supă pui
3 roșii
2 cartofi
1 lingură boia dulce
2 fire oregano
2-3 fire pătrunjel
Pregătești așa:
Speli năutul și îl pui la înmuiat în apă rece, de seara până dimineața. A doua zi, scurgi bine năutul și îl pui la fiert în supa de pui. Adaugi ceapa tăiată solzișori, usturoiul, cartofii tăiați cubulețe, boiaua și oregano.
După ce s-au fiert și cartofii și năutul, adaugi roșiile tăiate mărunt și lași să mai dea un clocot. Presari deasupra pătrunjel tocat mărunt.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Felicia Vanea, București

Intră aici și vei găsi o altă rețetă la care folosești năut.

Add Comment