Tocană scăzută de legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 vinete
2 dovlecei
2 ardei grași de culori diferite
2 cepe
200 g fasole păstăi
500 g roșii
3 căței de usturoi
cimbru
1 foaie de dafin
2 linguri ulei
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o tai julien. Cureți ardeii de semințe, îi tai rondele și îi pui la călit, împreună cu ceapa. După ce s-au înmuiat, adaugi roșiile fără pielițe, usturoiul, cimbrul și foaia de dafin. Lași pe foc 30 de minute, cu capac.
Separat, fierbi timp de 15 minute, în apă cu sare, dovleceii și vinetele tăiate rondele. Pui toate legumele, amestecul de roșii și fasolea păstăi (scursă de apa în care a fost conservată) într-un vas de cuptor, potrivești gustul de sare și piper și lași 15 minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna-Mureș, jud. Alba

Aici găsești o altă rețetă de tocană.

Add Comment