Foto: Mihai Nicolae
Tocană de vinete cu smântână
Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș
Preț: 10 lei-porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 50 minute
Îți trebuie pentru tocana de vinete cu smântână: 6 vinete mici, 2 cepe, 1 ceașcă ulei, 1/2 kg roșii decojite, 1 cană cu smântână, sare
Pregătești tocana de vinete cu smântână așa: Speli vinetele și le tai felii groase, pe care le presari cu puțină sare deasupra și le ții acoperite cel puțin o oră sub greutate. Apoi le speli, le tai cubulețe și le pui să scadă peste ceapa călită în ulei fierbinte, după care adaugi apa. Lași să fiarbă la foc mic. Când vinetele s-au înmuiat, ada-ugi roșiile tăiate felii subțiri și sarea. Servești mâncarea cu smântână deasupra.