Tocană de vinete cu salată verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 vinete mici
1 ceașcă ulei
6 salate verzi
usturoi
sare
1 pahar vin alb
boia de ardei iute
1 lingură bulion de roșii
Pregătești așa:
Cureți vinetele de codițe și le speli bine. Le tai felii groase de 1-2 cm, le presari cu sare și le lași cu o greutate deasupra, cel puțin o oră, pentru ca toxinele să se scurgă odată cu zeama vinetelor. Speli bine feliile astfel pregătite și le călești în ulei încins, până se auresc. Adaugi o ceașcă mare cu supă și puțină sare. Lași să fiarbă la foc domol, până se înmoaie bine.
Alegi mijlocul salatei, îl speli și îl tai felii subțiri, după care le amesteci cu usturoiul tocat, cu boia de ardei și le prăjești în uleiul rămas de la vinete. Apoi le acoperi cu vinul alb. Lași să scadă la foc mic, iar când salata este fiartă, o amesteci, într-un vas mai mare, cu vinetele și lași la scăzut, împreună cu bulionul de roșii. Servești tocana caldă.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Ștefania Lascu, București

Intră aici, vei găsi o altă rețetă de tocană.

Add Comment