Țelină cu măsline

Îți trebuie:

  • 2 țeline mari
  • 1 ceașcă ulei
  • 1 lingură făină de grâu
  • 100 g măsline negre și verzi
  • verdeață tocată
  • 1 linguriță bulion
  • 3 felii lămâie
  • sare.

Pregătești așa:
Fierbi măslinele, le clătești cu apă rece și le scobești de sâmburi. Țelina o cureți de coajă, o tai felii groase de 1-2 cm și o prăjești în ulei încins. O pui într-o cratiță, acoperi cu apă caldă și fierbi la foc mic cu puțină sare.
Când țelina s-a înmuiat, adaugi o linguriță de bulion desfăcut în apă caldă, sare și câteva felii subțiri de lămâie. Adaugi măslinele și le mai lași împreună pe foc timp de 10 minute.
Presari cu verdeață după ce vasul a fost luat de pe foc.
Sfat!
O poți servi caldă sau rece!



Add Comment