Țelină cu ciuperci

Rețetă trimisă de Aurelia Comănescu, Bacău

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2-3 porții
Pregătire: 10 minute
Fierbere: 50 minute

Îți trebuie:

  • 2 țeline mici
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 100 ml vin alb
  • 200 g ciuperci
  • piper
  • sare
  • foi dafin

Pregătești așa: 

O țelină mai mare sau două mai mici, le cureți, le speli și le tai în felii de 1 cm. Le pui la fiert cu apă rece și sărată. Când țelina este pe jumătate fiartă, o pui la scurs. Călești în ulei două cepe tocate, adaugi 1 lingură de făină și când totul s-a rumenit ușor, stingi cu un păhărel de vin alb, îndoit cu apă. Adaugi sarea, piperul, frunza de dafin. Lași sosul să fiarbă 1/2 oră și când este potrivit de scăzut, îl torni peste țelină. Adaugi 200 g ciuperci curățate (se poate folosi și hribi), tăiate mărunt. Potrivești de sare și lași să mai fiarbă 20 de minute.

Add Comment