Țelină cu ciuperci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g ciuperci
1 țelină mare
2 cepe
1 lingură făină
1 pahar vin alb
sare și piper
1 frunză dafin
Pregătești așa:
Cureți țelina, fie una mai mare, fie două mai mici, le speli și le tai felii de 1 cm. Le pui la fiert în apă rece și sărată. Când țelina este pe jumătate fiartă, o pui la scurs.
Călești în ulei, două cepe tocate, adaugi 1 lingură făină și când totul s-a rumenit ușor, stingi totul cu paharul de vin alb, îndoit cu apă. Sărezi și piperezi, după gust.
Adaugi foaia de dafin și lași sosul să fiarbă jumătare de oră. Când este potrivit de scăzut, adaugi în sos și țelina, apoi ciupercile curățate și tăiate mărunt. Potrivești de sare, dacă mai este nevoie, și lași mâncarea să fiarbă 20 de minute.

Rețetă de Aurelia Comănescu, Bacău

Iată aici o rețetă de musaca cu țelină.

Add Comment