Rețetă de Gocz Maria-Leda, loc. Covasna, jud. Covasna
Îți trebuie:
- 3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 rădăcină țelină
- 1-2 cuburi concentrat de legume
- 2 ouă
- 8 linguri griș
- sare și piper.
Pregătești așa:
Cureți legumele, le speli și le dai pe răzătoare, după care le călești în puțin ulei. Torni apa peste legume și le lași să fiarbă. Între timp, pui ouăle într-un castron, adaugi puțină sare și piper. Pui grișul într-un castron cu ouăle și formezi aluatul potrivit pentru găluște. Pui ulei într-o tigaie și torni aluatul. Lași să se prăjească pe ambele părți, așa încât să arate ca o plăcintă. Tai aluatul în cubulețe și îl pui peste legumele fierte. Pui și concentratul pentru supă și lași supa să mai fiarbă.