Sufleu italienesc de vinete

foto: Mihai Nicolae

Sufleu italienesc de vinete

Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Preț: 17 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 500 g vinete, sare, piper, 500 g roșii cărnoase, rozmarin proaspăt și măcinat, 200 g ceapă, 2 căței de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, 100 g pesmet, 300 g mozzarella, grăsime pentru uns forma

Pregătești așa: Îndepărtezi codița vinetelor, le speli și le tai în felii groase de circa 5 mm. Presari feliile de vinete cu sare și le lași să stea circa 10 minute, pentru a nu pierde din amăreală. Le clătești apoi sub jet de apă rece. Opărești roșiile câteva minute în apă clocotită, apoi le cureți de pieliță cu un cuțit ascuțit. Tai miezul în bucăți și îndepărtezi semințele. Condimentezi cu sare, piper și cu rozmarin măcinat. Cureți ceapa și o tai cubulețe. Cureți usturoiul și îl pisezi. Ceapa și usturoiul le călești în ulei încins, la foc potrivit. Când au devenit aurii, presari pesmetul și amesteci. Scurgi mozzarella și o tai în felii. Ungi cu grăsime o formă termorezistentă, torni jumătate din compoziția de ceapă și o întinzi uniform în vas. Feliile de vinete, de mozzarella și bucățile de roșii le așezi în straturi alternative, sub formă de evantai. Presari deasupra restul de compoziție de ceapă și rozmarin proaspăt. Coci circa 30 de minute, la foc potrivit, în cuptorul încins, la 200 de grade Celsius. Scoți sufleu, îl lași puțin să se răcească și-l porționezi în bucăți pătrate. Suplimentar, mai poți rade parmezan.

Add Comment