Rețetă de Marilena Aga, com. Străoane, jud. Vrancea
6 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie:
- 750 g cartofi
- 1 lingură unt
- 350 g șuncă
- 125 ml lapte
- 500 g varză acră
- 300 g smântână
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriță măghiran
- 125 ml vin alb
- sare
- piper
Pregătești așa:
Cureți cartofii de coajă, îi tai cubulețe și îi pui la fiert în apă cu sare. Apoi faci un piure cu unt și lapte. Tai ceapa în rondele și șunca în cubulețe. Într-o tigaie cu ulei călești ceapa și șunca. Apoi condimentezi cu sare, pier și măghiran. Torni apoi vinul alb și lași să fiarbă înăbușit 10 minute. Într-un vas de yena uns cu ulei, pui un strat de șuncă și ceapă, piureul, varza acră tăiată fideluță, iar deasupra torni smântâna. O dai la cuptor timp de 40 de minute. Poftă bună!