Sufleu de legume

Rețetă trimisă de Cătălina Mocanu, Cluj-Napoca

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 conopidă
  • 1 mână de fasole verde
  • 1 țelină mică
  • 100 ml ulei
  • 50 g făină
  • 3 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 200 g smântână

Pregătești așa: 

Cureți cartofii, morcovii și țelina, le toci mărunt și pui să fiarbă bine. Din făină, lapte și ulei, pregătești un sos alb. Amesteci legumele fierte cu sosul și omogenizezi foarte bine. Pui totul într-un vas uns cu ulei, torni deasupra ouăle bătute și pui la cuptor să fiarbă pe baie de aburi. Servești sufleul cald, ornat cu smântână.

Add Comment