Sufleu de legume

Acest sufleu de legume este gata în mai puțin de o oră și îți garantăm că este absolut delicios! În plus, e potrivit pentru vegetarieni.

Durata:

Pregătire: 20 minute

Timp de fierbere: 30 minute

Ingrediente sufleu de legume (4 porții)

  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 conopidă
  • 1 mână de fasole verde
  • 1 țelină mică
  • 100 ml ulei
  • 50 g făină
  • 3 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 200 g smântână

Mod de preparare

Cureți cartofii, morcovii și țelina, apoi le toci mărunt. Le pui într-o oală încăpătoare și le acoperi cu apă, după care pui să fiarbă bine.

Între timp, din făină, lapte și ulei, pregătești un sos alb. Dacă sosul e prea gros, mai adaugă puțin lapte; dacă îl preferi mai subțire, mai adaugă niște făină.

Amesteci legumele fierte cu sosul și omogenizezi foarte bine.

Pui totul într-un vas uns cu ulei, torni deasupra ouăle bătute și pui la cuptor să fiarbă pe baie de aburi.

Servești sufleul cald, ornat cu smântână.

Poftă bună!

Recomandarea Practic în bucătărie: dacă ai intoleranță la lactoză, înlocuiește laptele de vacă cu unul vegetal (cel mai bine se potrivește cel de soia, neîndulcit), la fel și smântâna.

 

Încearcă și: Supă cremă de dovleac și crutoane cu usturoi copt

Încearcă și: Mici de nuci pentru vegetarieni 

 

Rețetă trimisă de Cătălina Mocanu din Cluj-Napoca

Foto: Practic în bucătărie, Mihai Nicolae

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!