Acest sufleu de legume este gata în mai puțin de o oră și îți garantăm că este absolut delicios! În plus, e potrivit pentru vegetarieni.
Durata:
Pregătire: 20 minute
Timp de fierbere: 30 minute
Ingrediente sufleu de legume (4 porții)
- 1/2 kg cartofi
- 1/2 kg morcovi
- 1/2 conopidă
- 1 mână de fasole verde
- 1 țelină mică
- 100 ml ulei
- 50 g făină
- 3 ouă
- 1/2 l lapte
- 200 g smântână
Mod de preparare
Cureți cartofii, morcovii și țelina, apoi le toci mărunt. Le pui într-o oală încăpătoare și le acoperi cu apă, după care pui să fiarbă bine.
Între timp, din făină, lapte și ulei, pregătești un sos alb. Dacă sosul e prea gros, mai adaugă puțin lapte; dacă îl preferi mai subțire, mai adaugă niște făină.
Amesteci legumele fierte cu sosul și omogenizezi foarte bine.
Pui totul într-un vas uns cu ulei, torni deasupra ouăle bătute și pui la cuptor să fiarbă pe baie de aburi.
Servești sufleul cald, ornat cu smântână.
Poftă bună!
Recomandarea Practic în bucătărie: dacă ai intoleranță la lactoză, înlocuiește laptele de vacă cu unul vegetal (cel mai bine se potrivește cel de soia, neîndulcit), la fel și smântâna.
Încearcă și: Supă cremă de dovleac și crutoane cu usturoi copt
Încearcă și: Mici de nuci pentru vegetarieni
Rețetă trimisă de Cătălina Mocanu din Cluj-Napoca
Foto: Practic în bucătărie, Mihai Nicolae