Ștrudel cu sfeclă roșie și smochine uscate

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie: 


200 g făină

1 linguriță de sare
125 ml apă călduță
4 linguri ulei de măsline
1 ou
300 g sfeclă roșie
200 g varză roșie
1 ardei iute (mic)
100 g smochine
50 g miez de nucă
25 g unt

Pregătești așa:
Frămânți un aluat din făină, o linguriță de sare, 125 ml apă călduță, 2 linguri de ulei de măsline și oul întreg. Acoperi cu un șervet și lași să stea circa 1 oră la temperatura camerei. Încingi cuptorul la 180 de grade. Cureți sfecla de coajă și o dai pe răzătoarea mare. Varza roșie curățată o tai mărunt, iar ardeiul iute (fără nervuri și semințe) îl tai rondele. Tai smochinele cubulețe și miezul de nucă îl tai grosier. Încingi într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și dunstuiești în el toate legumele și fructele. Întinzi aluatul de ștrudel cât mai subțire, pe un ștergar presărat cu făină. Repartizezi zi umplutura peste aluat, pliezi marginile și rulezi apoi aluatul strâns, cu ajutorul ștergarului. Așezi ștrudelul pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, ungi cu untul topit și dai aproximativ 20 de minute la cuptor. Servești ștrudelul alături de o salată de mango și praz.

12 porții – Pregătire: 40 minute – Coacere: 20 minute
Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

 

Add Comment