Spanac fin

Foto: Mihai Nicola – Burda România

Îți trebuie:
500 g baby spanac
500 ml lapte
4 linguri unt sărat
3-4 linguri făină
1 ceapă, tocată mărunt
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1/2 linguriță piper alb
90 g parmezan
Pregătești așa:
Pui spanacul într-o oală cu apă și îl fierbi timp de 1 minut, apoi îl lași în apă rece. Îl storci bine de apă și îl mărunțești cu un cuțit. Topești untul în tigaie, la foc mediu.
Adaugi ceapa și usturoiul și le sotezi până se înmoaie, timp de 5 minute. Adaugi făina, ca să obții o pastă. Mai lași timp de 1 minut pe foc, după care torni și laptele.
Presari apoi parmezanul, amesteci, adaugi spanacul, piperul alb, sarea și mai lași 2-3 minute pe foc. Servești spanacul cald.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 10-15 minute
Rețetă de Felicia Vanea, București

Aici vei descoperi rețeta unor pâinici cu spanac deosebit de gustoase.

Add Comment