Spanac cu smântână în roșii crude

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1/2 kg spanac
30 ml ulei (sau 30 g unt)
1 ceapă
150 g smântână
8 roșii mai mici
2 lingurițe delikat legume
Pregătești așa:
Speli bine spanacul și îl pui la fiert timp de 5 minute în 1/4 l apă clocotită, apoi scurgi spanacul în strecurătoare, păstrând apa. Răstorni spanacul pe planșetă și îl toci. Într-o cratiță de 1 l pui ceapa tocată cu uleiul și o călești doar 1 minut. Apoi adaugi spanacul și câte puțin din apa în care a fost opărit. Lași să fiarbă la foc mic acoperit, până se înmoaie bine. Când spanacul este gata, apa trebuie să fie bine scăzută. Bați bine smântâna cu o lingură de apă rece și o amesteci cu spanacul fierbinte, imediat după ce acesta a fost luat de pe foc. Adaugi 2 lingurițe de delikat legume. Păstrezi mâncarea la cald. Speli roșiile și le tai un căpăcel, pe care îl lași prins de ele într-o parte, apoi le scoți miezul. În momentul servirii, pui spanacul fierbinte în roșii. Este un preparat aspectuos și potrivit pentru o masă mai deosebită.

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă trimisă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Intră aici și vei găsi o rețetă specială cu spanac.

Add Comment