Sote de ciuperci de pădure cu roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg ciuperci de pădure asortate
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde sau 2 fire de praz
400 g roșii bine coapte
2 linguri ulei de măsline
sare
piper alb măcinat
1 linguriță rozmarin
Pregătești așa:
Speli ciupercile foarte bine, le cureți (folosești și codițele) și le tai fideluță. Ceapa și usturoiul sau prazul le toci și le călești în ulei. Adaugi ciupercile și potrivești gustul de sare și piper.
Prăjești totul până scade toată zeama lăsată de ciuperci. Adaugi roșiile decojite și tăiate cuburi și mai lași să scadă bine. La urmă, presari rozmarinul.
Acest preparat se poate servi foarte bine cu cașcaval pane sau cu ouă răscoapte.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Elena Potra, com. Bârzava, jud. Arad

Add Comment