foto: Mihai Nicolae
Sopa con fidea seca
Rețetă de Andreea Gherasim, sat Chișcăreni, jud. Botoșani
Preț: 10 lei-2-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 10 minute
Îți trebuie: 300 g tăiței cuiburi, 500 g roșii, 2 căței de usturoi, 2 cepe, 3-4 linguri ulei de măsline, 500 ml supă de pui, sare, piper, coriandru frunze
Pregătești așa: Pui tăițeii la prăjit în uleiul de măsline și îi lași până capătă o culoare maronie. Adaugi apoi ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, roșiile tăiate cubulețe și acoperi cu supa de pui. Lași pe foc până scade supa. La sfârșit, potrivești gustul de sare și piper și ornezi cu frunze de coriandru. Arată ca o supă scăzută, fără zeamă.