Somon înăbușit cu sos de mărar

Fotot: Mihai Nicolae

Rețetă de Daciana Dinu, Mangalia

PREț: 32 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Fierbere: 30 minute

Îți trebuie: 800 g somon (o bucată medie), 1 fir de ceapă verde(partea albă), 2 legături mărar, 200 ml supă de pește (din 1/2 cub-condiment), 1 lingură amestec-condimentpentru pește, 3 linguri vermut sec, 250 ml smântână pentru gătit, 1 lingură suc de lămâie, sare, piper măcinat

Pregătești așa: Speli peștele cu apă rece și îl ștergi bine cu un șervet de hârtie. Cureți și toci mărunt ceapa verde. Speli mărarul, îl zvânți și toci grosier frunzele, iar tulpinile foarte mărunt. Dai în clocot cubul de supă de pește diluat, alături de ceapă și amestecul-condiment pentru pește. Adaugi somonul și fierbi la foc mic 15 minute. Scoți peștele cu o paletă, îl pui pe un platou preîncălzit, îl stropești cu puțină zeamă de pește, apoi îl acoperi cu folie de aluminiu și îl menții cald la cuptor. Strecori zeama de pește într-o oală mică. Adaugi vermutul și fierbi la foc puternic, amestecând continuu, până capătă consistența unui sirop. Adaugi treptat smântâna și îngroși până devine cremoasă. Condimentezi cu mărar, suc de lămâie, sare și piper. Menții sosul cald la foc mic. Îndepărtezi pielea și oasele de la somon, apoi le tai în fileuri (felii subțiri). Tai feliile în bucăți mari, le pui în farfurii preîncălzite și le stropești cu sos.

  • Sfat practic! Tai somonul în jumătate pe lungime, astfel încât coloana să rămână pe una din jumătăți. Ridici spatele cu grijă, cu 2 furculițe. Coloana poate fi îndepărtată cu ușurință de pe jumătatea pe care a rămas. Bucățile le tai oblic în două și le îndepărtezi cu grijă pielea.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!