Sfeclă umplută cu nuci

Camelia-Maria Georgescu, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 40 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 1,5 kg sfeclă roșie
  • 350 g nuci măcinate
  • 400 g ceapă
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Alegi sfecle mici de aceeași mărime și le speli bine cu peria.
Le fierbi în apă cu sare, le cureți de coajă, faci un capac și scobești cu o linguriță miezul. Lași pereții cu grosimea de 1 cm. Umpli cu nucă măcinată sau pisată. Cureți, speli, toci julien ceapa, o călești în ulei, adaugi restul de nuci și stingi cu puțină apă. Pui sfeclele în acest sos și dai la cuptor 20 minute.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!