Sfeclă în unt, cu rozmarin

Foto: Mihai NIcolae - Burda România

Îți trebuie:

  • 8 sfecle mici
    sare
    piper negru măcinat
    50 g unt
    1 fir de rozmarin
    2 fire ceapă verde
    1 fir mentă verde
    1 legătură pătrunjel verde

Pregătești așa:
1. Speli sfeclele și le pui la fiert fără să le cureți de coajă, pentru 10 minute, în vasul acoperit. Scurgi sfeclele în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece, apoi le decojești și le tai în bastonașe groase de 1 cm.

2. Topești untul într-o tigaie și călești bastonașele de sfeclă împreună cu rozmarinul, timp de 2-3 minute, amestecând ușor. Scoți firul de rozmarin și adaugi ceapa, în prealabil curățată, spălată ș tăiată bastonașe lungi de 1-2 cm. Amesteci scuturând tigaia, presari sare și piper după gust și stingi focul după un minut.

3. Pui într-un bol sfecla, iar după ce se mai răcește presari menta și pătrunjelul fin tocate. Servești mâncarea ca atare sau ca garnitură la un ghiveci de legume.

Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

 



Add Comment