Sarmale de zarzavat

Fanica Doina Țană, Brăila

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 45 minute
Coacere: 60 minute

Îți trebuie:

  • 3 morcovi
  • 1 țelină potrivită
  • 1 varză mică
  • 1 ou
  • 2-3 linguri smântână
  • 1 ceașcă mică orez
  • 30 g margarină
  • 1 lingură făină
  • zeamă de legume
  • sare și piper

Pregătești așa:

Fierbi căpă-țâna de varză în apă sărată până este pe jumătate gata. Desfaci foile una câte una, îndepărtându-le cotorul. Morcovii și țelina le fierbi, tai cubulețe și le înăbuși cu puțină smântână și zeama de legume. Amesteci cu orezul fiert, oul, verdeața tocată și puțină margarină. Condimentezi după gust. Pe foile de varză pregătite pui umplutura. Răsucești și așezi sarmalele într-o craiță. Deasupra torni sosul preparat din smântână slabă, făină și zeama în care au fiert legumele și le dai la cuptor.



Add Comment