Sarmale cu pulpă și semințe de dovleac

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1/2 kg pulpă de dovleac, de tipul celor plăcintari
3 cepe
1 1/2 cană orez
100 g semințe de dovleac
1 varză murată
6-7 linguri ulei
1 borcan roșii în bulion
1 pahar vin alb
cimbru, mărar
2 linguri nuci tocate
sare, piper
1 cutie mică smântână
Pregătești așa:
Cureți dovleacul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi îl pui la călit în 4 linguri de ulei cu ceapa tocată mărunt. Zdrobești semințele de dovleac, le adaugi împreună cu orezul, nucile și 1 cană de apă peste dovleac. Ții amestecul pe foc până se umflă orezul și scade lichidul. Potrivești de sare și piper și lași amestecul la răcit. Desfaci varza și pregătești sarmalele. Într-o tigaie mai mare faci “sosul”: toci varza rămasă, cât mai fin, adaugi roșiile tăiate cubulețe și le călești în 2 linguri de ulei. Apoi stingi totul cu vin alb. Presari verdeața și cimbrul. Golești “sosul” într-o tavă, pui sarmalele și le dai la cuptor. Servești sarmalele calde, cu smântână deasupra și câteva fire de mărar verde.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă trimisă de Maria Șerban Giurgiu, loc. Medgidia, jud. Constanța

Iată aici, o altă rețetă de sarmale dietetice.

Add Comment