Șalău în sos de lapte

 

Rețetă de Hunyadi Iulia-Ilona, Câmpulung, jud. Argeș

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 15 minute

Îți trebuie:

  • 200 g șalău
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 kg cartofi

Îți trebuie pentru sos:

  • 5 linguri făină
  • 5 pahare lapte
  • 200 g unt

Pregătești așa:

Cureți șalăul, îl speli și îl tai în bucăți potrivite, pe care le pui la fiert. După ce șalăul a fiert îl lași să se răcească în apă, apoi îi scoți oasele mari și așezi bucățile într-o tavă unsă cu unt. Amesteci bine făina cu laptele, bați ca să nu rămână cocoloașe și pui la foc să dea un clocot. Adaugi untul, amesteci bine și torni peste șalău. Dai totul la cuptor timp de 15 minute și servești cu piure sau cartofi natur, presărați cu mărar tocat fin.

Add Comment