Rețetă de Hunyadi Iulia-Ilona, Câmpulung, jud. Argeș
2 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie:
- 200 g șalău
- 50 g unt
- 250 ml lapte
- 1 kg cartofi
Îți trebuie pentru sos:
- 5 linguri făină
- 5 pahare lapte
- 200 g unt
Pregătești așa:
Cureți șalăul, îl speli și îl tai în bucăți potrivite, pe care le pui la fiert. După ce șalăul a fiert îl lași să se răcească în apă, apoi îi scoți oasele mari și așezi bucățile într-o tavă unsă cu unt. Amesteci bine făina cu laptele, bați ca să nu rămână cocoloașe și pui la foc să dea un clocot. Adaugi untul, amesteci bine și torni peste șalău. Dai totul la cuptor timp de 15 minute și servești cu piure sau cartofi natur, presărați cu mărar tocat fin.