Salată de linte

Foto: Mihai NIcolae -Burda România

Îți trebuie:
200 g linte fiartă din conservă
1 tulpină de țelină
1 morcov
2-3 roșii cherry
2 căței de usturoi
300 g ciuperci din conservă
partea albă de la 1 fir de praz
1/2 linguriță chimen
1 lingură ulei de floare-soarelui
2 linguri ulei de măsline
1 lămâie
2-3 fire de pătrunjel
sare
piper
Pregătești așa:
1. Pui la fiert morcovul, în apă cu puțină sare. Tai roșiile în jumătate, tulpina de țelină în rondele fine, iar prazul mărunt sau rondele subțiri. Scurgi în strecurătoare lintea fiartă și o treci prin jet de apă rece, apoi o lași din nou să se scurgă.
2. Cureți ciupercile, le speli și le tai felioare. Le călești într-o tigaie cu 1 lingură de ulei, până când se înmoaie și scad.

4 porții; pregătire: 20 min; fierbere: 10 min
Rețetă de Camelia Mariana Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara

Add Comment