Salată de legume cu maioneză de conopidă

Salata de legume cu maioneză de conopidă devine preferata oricărui iubitor de legume. Este o rețetă potrivită și pentru o masă festivă, și pentru luat la pachet, într-o zi de post. După cum spune și titlul, la Salata de legume cu maioneză de conopidă vom folosi o maioneză sănătoasă preparată din conopidă și cartofi, astfel poate fi consumată și de persoanele care au probleme digestive.

Foto: Salată de legume cu maioneză de conopidă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 sfecle roșii
200 g mazăre congelată
500 g cartofi
2 morcovi
2 castraveți cornișon
2 linguri ulei
1/2 linguriță zahăr brun
Pentru maioneză:
300 g conopidă
2 cartofi fierți
1 lingură muștar
zeama de la 1/2 lămâie
sare, piper
1 cană ulei
Pregătești așa:
Speli bine legumele. Fierbi în vase diferite sfecla, mazărea, iar cartofii împreună cu morcovii. Legumele vor avea timp de fierbere diferit: cartofii și morcovii 15-20 de minute, mazărea 10 minute, iar sfecla 40 de minute. Scurgi legumele fierte și le decojești, apoi le tai cubulețe.
Pentru maioneză, fierbi conopida desfăcută în buchețele și o scurgi bine. O mixezi în robotul de bucătărie, împreună cu cartofii fierți, tăiați cubulețe, muștarul și uleiul pe care îl torni treptat. Când maioneza are consistența dorită, o sărezi, condimentezi și acrești după gust. Păstrezi maioneza în frigider, până pregătești castraveții.
Tai castraveții pe lungime și îi înăbuși la foc mic, în 2 linguri ulei, până când se schimbă culoarea cojii. Presari zahărul brun, amesteci până se caramelizează ușor și stingi cu oțetul. Păstrezi vasul pe foc, amestecând mereu, până când se formează un sos vâscos. Tai castraveții mărunt și îi amesteci cu maioneza, sosul în care s-au înmuiat și restul de legume fierte.

Pregătire 20 minute; Fierbere 45 minute
Rețetă propusă de Elena Jerlăianu, București

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!