Salată de fasole cu dovlecei

Foto: Doina Tătăranu

 

Îți trebuie:

400 g boabe fierte de fasole neagră

3 dovlecei tineri

3 linguri ulei

3 cepe

2 gogoșari proaspeți sau murați în oțet

2 linguri maioneză de post

1 lingură muștar

opțional, 1 lingură smântână

1 lingură oțet

busuioc, sare

Pregătești așa:
Speli dovleceii, îi tai rondele și îi înăbuși puțin, în ulei încins. Cureți ceapa și o tai julien, iar gogoșarii îi tai în fâșii. Pentru dressing, amesteci maioneza, muștarul, smântâna, oțetul și sare după gust. Pui într-un bol fasolea fiartă, ceapa, gogoșarii, dressingul și o parte dintre rondelele de dovlecei. Le amesteci și decorezi cu frunze de busuioc și cu dovleceii rămași.

 

Concurent: Doina Tătăranu, București

Pentru o altă salată de post, intră aici.  

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!