Salată de fasole boabe cu pește afumat

Rețetă de Melania Comănescu, Loc. Vadu Pașii, jud. Buzău

Îți trebuie:

  • 1 cană fasole boabe
  • 1 pește afumat
  • 2 linguri ulei
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 2 gogoșari în oțet
  • 1 ceapă roșie
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • pătrunjel verde.

Pregătești așa:

Pui fasolea la fiert în apă caldă, schimbi apa de două ori, pui din nou apă și lași fasolea să fiarbă bine. Între timp, cureți peștele și îl tai cubulețe, la fel și ouăle, gogoșarii, iar ceapa inele. După ce fasolea a fiert și s-a răcit, o amesteci cu peștele, gogoșarii, ceapa, măslinele și ouăle. Adaugi, dacă mai dorești, ulei, sare, piper, boia. Decorezi cu 2 felii de lămâie și pătrunjel verde. În zilele de dulce poți pune și 2 ouă fierte.

 

Add Comment