Salată de andive cu pere și alune de pădure

 

Îți trebuie:

3 andive

2 pere coapte

50 g alune de pădure

frunze de rucola

salată verde sau spanac

piper, sare

2 linguri ulei de măsline

1 lingură untdelemn

1-2 linguri sherry sau oțet de mere cu miere

Pregătești așa:
Pentru dressing, amesteci uleiurile cu sherry, sare și puțin piper. Speli frunzele andivelor, perele și frunzele verzi. Păstrezi câteva frunze de andive întregi, pentru decor, iar restul le tai fâșii. tai perele felioare subțiri. Amesteci ingredientele într-un bol și le stropești cu dressingul. Presari deasupra alunele tăiate mărunt.

Sfat: Este o salată revigorantă și ușor de preparat, pe care o poți consuma ca atare sau ca garnitură la preparatele pe care le servești la o masă festivă.

 

Ștefania Răduță, București

Add Comment