Salată cu dressing de chia

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie pentru salată
100 g semințe de quinoa
3 castraveți cornișon
2 linguri boabe de porumb fierte
câteva frunze de salată verde sau de rucola

Îți trebuie pentru dressing
2 linguri semințe de chia
1 portocală
1 lămâie
2 lingurițe ulei de măsline
1 ardei iute mic
1 cățel de usturoi
1 vârf de cuțit de chimen
1 vârf de cuțit de sare

Pregătești așa:
Înmoi de seara semințe de chia , în zeama de lămâie și de portocală. Acoperi vasul și îl păstrezi în frigider până dimineața, timp în care se hidratează semințele. A doua zi, adaugi uleiul de măsline și, dacă dorești un dressing mai fluid, puțină apă rece. Sărezi dressingul și îl asezonezi cu usturoiul zdrobit fin, ardeiul fi tocat și chimen fin măcinat.
Pentru salată, fierbi quinoa în 150 ml apă, timp de cel mult 10 minute, până când boabele absorb apa. Le scurgi și le lași să se răcească, apoi treci prin masa de boabe cu două furculițe, ca să nu se lipească. Tai castraveții rondele fine și îi amesteci împreună cu porumbul, quinoa și verdeața fin tocată.
Aduci salata la masă împreună cu dressingul de chia, sursă de antioxidanți și minerale.

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Pentru o altă salată de post, plină de minerale, intră aici. 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!