Salată bulgărească


Daniela Brașoveanu, loc. Guranda, jud. Botoșani

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

2-3 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 1 mână fasole verde
  • 1 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei verde
  • 6-8 ciuperci
  • 2 linguri muștar
  • 100 ml ulei
  • verdeață

Pregătești așa:
Cureți morcovii și țelina de coajă, le speli și le dai pe răzătoare. Scoți semințele ardeilor, îi speli și îi tai fideluță. Fasolea, conopida, ciupercile le fierbi, după aceea le tai în bucăți potrivite. Freci bine muștarul cu uleiul. Într-un bol pui toate legumele și le amesteci cu “maioneza” făcută. Poți servi salata pe un pat de salată verde, într-o farfurie întinsă.



Add Comment