Elena Catrina, București
Îți trebuie:
- 2-3 ardei grași
- 3 roșii frumoase
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 cartofi fierți
- 2 lingurițe stafide
- 4 linguri smântână sau iaurt
- 2 linguri untdelemn
- 1-2 cepe
- sare
- piper.
Pregătești așa:
Tai ardeii rondele și ceapa feliuțe. Le pui într-o farfurie adâncă și le freci cu sare, apoi le acoperi și le lași 15 minute.
Separat, pui într-un castron cartofii fierți și tăiați cubulețe, roșiile tăiate felii subțiri, stafidele, ceapa stoarsă și ardeii storși, mă-rarul și pătrunjelul.
Într-un pahar, pregătești un sos din untdelemn, jumătate linguriță sare, puțin piper și smântână, bătând mereu cu furculița.
Torni sosul peste salata din castron, o întorci cu două furculițe de două-trei ori și o dai la rece.