Rulouri de vinete cu brânză în sos de roșii

foto: MIhai Nicolae

Rulouri de vinete cu brânză în sos de roșii

Rețetă de Violanda Murgu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie: 2 vinete mici, lunguiețe, ulei pentru uns, 2 polonice de sos de roșii, 2 linguri parmezan răzuit

Îți trebuie pentru umplutură: 150 g brânză feta, 3 frunze mentă, 1 fir mărar, 2 fire de pătrunjel, piper

Pregătești așa: Tai codița vinetelor. Tai vinetele pe lungime, felii de circa 1/2 cm. Ungi feliile cu ulei pe ambele părți. Încingi bine o tigaie grill și prăjești vinetele pe fiecare parte (doar până capătă urme de grătar și feliile devin flexibile și le poți rula, nu trebuie să fie făcute de tot). Poți să nu sărezi vinetele, fiindcă umplutura este destul de sărată. Pregătești umplutura așa: Amesteci brânza cu verdețurile tocate mărunt și cu puțin piper. Adaugi sare doar dacă e necesar. Dacă folosești feta este suficient de sărată. Poți păstra umplutura la frigider până ai nevoie de ea. Într-un vas termorezistent de 15×23 cm pui un polonic de roșii, cât să obții un strat subțire pe fund. Iei fiecare felie de vinete, așezi câte o linguriță de umplutură pe capătul îngust și rulezi. Așezi ruloul în tavă, peste sosul de roșii. Când ai umplut tava cu rulouri, torni câte o lingură de sos de roșii pe fiecare rulou. Dai tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute. Presari parmezan ras pe rulouri și mai ții tava la cuptor încă 10 minute, până parmezanul e topit.

Add Comment