Ruladă de ouă umplute cu legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
4 linguri făină
4 linguri smântână
100 ml lapte
200 g mazăre verde
200 g fasole verde
200 g conopidă desfăcută în buchețele
150 g unt (margarină)
1 lingură pătrunjel verde
sare, piper
Pregătești așa:
Înăbuși legumele în 1/2 din cantitatea de unt. Adaugi sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt și torni în ploaie 1 lingură de făină și laptele. Lași compoziția pe foc, să scadă. Între timp, bați gălbenușurile, adaugi treptat făina, smântâna, albușurile bătute spumă, sare și piper. Torni compoziția într-o tavă unsă cu restul de unt și tapetată cu făină (într-un strat de 1-2 cm) și dai la cuptor, la foc potrivit.
După ce s-a copt, răstorni pe un șervet presărat cu făină și rulezi imediat. După 2-3 minute, desfaci ruloul și întinzi deasupra amestecul de legume preparat. Rulezi din nou blatul, îl așezi în tavă, îl ungi cu unt și îl mai dai 5-10 minute la cuptor.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 40-45 minute
Rețetă de Corina Kendi, loc. Răstolița, jud. Mureș

Aici găsești o rețetă deosebită de ruladă.

Add Comment