Ruladă cu urdă și spanac

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Nicoleta Stancu, com. Slobozia, jud. Giurgiu

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Răcire: 4-6 ore

 

Ruladă cu urdă și spanac

Îți trebuie pentru rulada cu urdă și spanac: 600 g spanac fiert, 100 g unt, 1 lingură smântână, 1 lingură hrean ras, 500 g urdă sau cremă de brânză, 300 g carne albă, de preferat piept de curcan, sare, 1 plic de gelatină (opțional, dacă pasta de brânză rezultată e prea moale)

Pregătești rulada cu urdă și spanac așa: Scurgi bine spanacul fiert și îl toci cât mai fin. Amesteci piureul de spanac cu untul și hreanul, apoi îl lași la răcit. Sărezi urda. Întinzi pe o folie alimentară de bucătărie, piure de spanac, în strat uniform de 2 mm. Foaia trebuie să aibă lungimea unei tăvi de chec. Peste foaia de spanac așezi un strat de urdă sau cremă de brânză, iar peste aceasta pui pieptul de curcan tocat (fiert în prealabil), îl uniformizezi și rulezi foaia de spanac, apoi strângi cu ajutorul foliei și pui ruloul obținut într-o tavă de chec și dai la frigider pentru câteva ore. Tai feliile de lățimea de 2 cm și le servești pe pat de mărar sau pătrunjel verde.

Add Comment