Roșii cu ouă

Rețeta trimisă de Olga Ivanovici, com. Secusigiu, loc. Satu Mare, jud. Arad

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 10 minute

Îți trebuie:

  • 6 roșii rotunde
  • 5 ouă tari
  • 2 linguri oțet
  • 5 linguri ulei
  • sare fină
  • o jumătate linguriță piper

Pentru garnitură îți trebuie: 

  • salată sau pătrunjel tocat
  • 50 g măsline

Pregătești așa: 

Speli și ștergi roșiile, apoi cu un cuțit sau cu un aparat special, le tai vertical, în felii nu prea subțiri, dar fără să le separi complet unele de altele, în așa fel încât roșiile să se poată deschide ca un evantai.
Tai 4 ouă fierte în câte patru rondele fiecare și le intercalezi între bucățile de roșii. Sărezi ușor. Pui apoi roșiile pe un platou, pe câte o frunză de salată, decorezi cu pătrunjel, mărar tocat fin, și măsline.
Asezonezi cu puțin din sosul de oțet, iar restul îl păstrezi într-o sosieră. Celălalt ou îl așezi pe platou în jurul ro-șiilor, după ce au fost tăiate în două sau în patru, pe lungime.



Add Comment