Risotto cu sfeclă roșie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie mare
3 căței de usturoi
400 g Orez Integral Solaris
1,3 l supă de legume
425 g sfeclă roșie, fiartă și tăiată în cuburi
4 linguri mărar tocat
1-2 linguri hrean ras
50 g nuci sau migdale
sare și piper
Pregătești așa:
Încingi uleiul într-o cratiță mare. Pui ceapa și usturoiul zdrobit la călit, adaugi orezul și lași pe foc 1 minut, amestecând continuu. Încorporezi două polonice cu supă de legume, amestecând mereu, până e absorbită aproape complet. Continui astfel până termini toată supa și orezul este cremos, aproximativ 20 de minute. Adaugi sfecla roșie, mărarul, hreanul și nucile.
Asezonezi după gust cu sare și piper și mai lași 1 minut pe foc.

Pregătire: 15 minute; Fierbere: 20-30 minute
Rețetă de Nicolae Cotoi, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Add Comment