foto: Mihai Nicolae
Pui cu smântână, pentru bolnavii de stomac
Rețetă de Maria Liță, Constanța
Preț: 9 lei-1-2 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie: 200 g carne de pui, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 cartof, 2 linguri sos alb, 1 lingură mai mare cu smântână, 1 linguriță unt netopit
Pregătești așa: Pui carnea de pui la fiert în apă clocotită și puțin sărată. Pregătești din lapte, puțin unt și 1 lingură cu făină un sos alb, dietetic. Combini sosul acesta cu smântâna și mai lași să clocotească 5 minute. Amesteci carnea fiartă și tăiată cubulețe, cu sosul alb preparat. Decorezi preparatul cu legumele fierte separat și-l aduci la masă cu un cub de unt și mămăliguță caldă. Este un preparat indicat persoanelor ce suferă de stomac, dar totodată este un fel de mâncare potrivit pentru întreaga familie, mai ales copiilor.