Pui cu smântână, pentru bolnavii de stomac

foto: Mihai Nicolae

Pui cu smântână, pentru bolnavii de stomac

Rețetă de Maria Liță, Constanța

Preț: 9 lei-1-2 porții

Pregătire: 20 minute

Fierbere: 45 minute

Îți trebuie: 200 g carne de pui, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 cartof, 2 linguri sos alb, 1 lingură mai mare cu smântână, 1 linguriță unt netopit

Pregătești așa: Pui carnea de pui la fiert în apă clocotită și puțin sărată. Pregătești din lapte, puțin unt și 1 lingură cu făină un sos alb, dietetic. Combini sosul acesta cu smântâna și mai lași să clocotească 5 minute. Amesteci carnea fiartă și tăiată cubulețe, cu sosul alb preparat. Decorezi preparatul cu legumele fierte separat și-l aduci la masă cu un cub de unt și mămăliguță caldă. Este un preparat indicat persoanelor ce suferă de stomac, dar totodată este un fel de mâncare potrivit pentru întreaga familie, mai ales copiilor.

Add Comment